HMS i reindrifta gir deg psykolog i lomma

Publisert:

Overvinne er en app som gir reindriftsutøvere et fleksibelt og lett tilgjengelig tilbud innenfor psykisk helse.

De fleste av oss opplever perioder der problemene blir litt for store eller litt for mange.Det er ikke alltid lett å finne veien ut og opp på egen hånd. Det er vanlig å ha vanskelige perioder, men de kan utvikle seg til varige psykiske vansker hvis du ikke får den støtten du trenger, når du trenger den.

person

Foto: Anja Graven / House of Sápmi

Digitalt psykologisk behandlingssystem

I kartleggingen av HMS-behov som HMS i Reindrifta har gjennomført, etterspurte reindriftsutøverne et tilbud innenfor psykisk helse som er fleksibelt og lett tilgjengelig. Det gjorde HMS i Reindrifta noe med og inngikk avtale med Overvinne om levering av et digitalt psykologisk behandlingssystem. Systemet til Overvinne består av en app med selvhjelpsverktøy, støtte og råd – en “psykolog i lomma”. Appen er laget av anerkjente norske psykologer fra NTNU og St. Olavs Hospital.

Tilgjengelig for alle med tilknytning til reindrifta

Med Overvinne har du tilgang til den støtten du trenger, når du trenger den mest. Overvinne er tilgjengelig for alle med tilknytning til reindrifta. For å få tilgang til appen kan du klikke her. Da finner du mer informasjon om Overvinne, og instrukser for registrering og innlogging.

Bruken av appen er anonym

Du er 100% anonym ved bruk av appen og alle brukerdata blir kryptert. Overvinne følger normen for informasjonssikkerhet og personvern i helse- og omsorgssektoren, og har strenge sikkerhetstiltak som sikrer at personopplysninger ikke kommer på avveie. Overvinne utleverer ingen persondata til tredjeparter (inkludert HMS-prosjektet - NLR).

Har du spørsmål om Overvinne? Send gjerne en e-post til HMS i Reindrifta rådgiverne anna.bongo@nlr.no eller johan.martin.stenfjell@nlr.no

Les mer om følgende emner: