Flere ønsker reinkjøtt på julemenyen
Reinkjøtt er i ferd med å bli en stadig mer populær del av julematen.
En ny undersøkelse viser økende interesse for reinkjøtt som hovedrett på julaften. Undersøkelsen som nylig er utført av Opinion for Matprat viser at hele 6 % av befolkningen ønsker å servere reinkjøtt eller vilt som hovedrett på julaften. 7 % av befolkningen i Oslo ønsker nå å servere reinkjøtt eller vilt som hovedrett på julaften.
Rent kjøtt fra dyr som beiter i naturen
Disse resultatene markerer en økning i interessen for reinkjøttet, og mange ser ut til å foretrekke den rene og karakteristiske smaken som en del av juletradisjonene.
Reinflokk på vinterbeite. Foto: Anja Graven, House of Sápmi
Hele 38% av de spurte var også opptatt av at maten skulle komme fra dyr som har fått bevege seg fritt ute. Dette passer godt med hvordan den samiske og nomadiske reindriften utøves. Det er derfor ikke uten grunn at reinsdyrkjøtt serveres alt i fra trestjerners Michelin-restauranter til festmiddager i heimen.
- En ettertraktet råvare
Inge Even Danielsen. Foto: Anja Graven, House of Sápmi
De siste årene har reinsdyrkjøtt blitt en svært ettertraktet råvare, mye på grunn av nettopp den høye kvaliteten. - Reinkjøtt har lenge vært ettertraktet i Norge, og nå ser vi at det virkelig begynner å få fotfeste i julesammenheng, sier leder i Norske Reindriftsamers Landsforbund Inge Even Danielsen. – Økt etterspørsel er også synlig gjennom økt salg på kjøttet.
Spennende oppskrifter på Matprat
Årets julesesong ser ut til å ha en sterk smak av fjell og vidde. Gjør som mange andre og sjekk ut spennende oppskrifter og serveringsforslag for reinkjøtt på www.matprat.no.